MALZEMELER :
- 200 ml krema
- 200 gr kuvertur cikolata "kucuk parcalar halinde dogranacak"(bitter veya sutlu)Ben yari tatli olanlardan kullandim
- Yarim su bardagi(1\2 cup) hindistan cevizi rendesi (hazir satilan paketlerde)
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi aromasi
- 1 yemek kasigi pudra sekeri
- (evde kalan azicik badem vardi onlarida iyice kirip icine ekledim)
Suslemek icin
- Kakao
- hindistan cevizi
- benmari usulu(buharda) eritilmis cikolata
- renkli sekerler
- kucuk kagit kaliplar
Tencerenin icine kremayi koyun kaynatin, kaynamaya baslar baslamaz fokurdamadan ocaktan alin, cikolatalari icine koyup kremayla eritin.. Eriyen cikolatalarin icine, hindistan cevizi aromasini, hindistan cevizi rendesini ve pudra sekerini ilave edip karistirin.. Buzdolabinda elle sekil verecek kadar donana kadar bekletin.. Yaklasim 2 saat kadar.. Sekil verecek kivama gelince cikarin ve 1 yemek kasigi alip elinizde yuvarlayarak tepsiye dizin.. Hepsine ayni islemi tekrarlayin... Islem bittikten sonra yuvarladiginiz trufflari buzluk kisminda 15 dk kadar tutunBu islemden sonra trufflar daha kolay kaplanacaktir..Isteginize keyfinize gore trufflari, kakaoya, hindistan cevizine bulayip kaliplar koyun..Cikolatayla kaplamak isterseniz, cikolatayi benmari usulu(buharda)eritin. Trufflarinizi catal yardimi ile cikolataya batirin cikarin, uzerine sekerler serpistirin, cunku cikolatali trufflar cabuk donuyor.. Kagit kaliplara koyup, buzdolabinda bekletin..Afiyet olsunnnnnn :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder