Hafta sonu yaptigim bir salata denemesi ile karsinizdayim. :) Aperatifler arasina girebilecek ,goruntusu hos tadi da guzel bir tarif.. Misafirlerinize farkli seyler ikram etmekten hoslaniyorsaniz deneyin derim.. :) Disininin benzer bir halini dergide gormustum ama ici tamamen uydurmasyon :)
Gerekli Malzemeler(hepsi goz karari oldu)
- 1 adet yufka
- konserve misir
- beyaz peynir
- az miktarda kirilmis ceviz
- 2 kozlenmis kirmizi biber
- 2 dal yesil sogan
- Yufkayi kucuk kareler seklinde kesin
- Asagidaki resimde goruldugu gibi kucuk derin kaplara koyup iclerine agirlik yapmasi acisindan kuru nohut ile doldurun. kahve fincanlari da kullanabilirsiniz.
- Onceden isittiginiz 180C firinda yufkalari kizarip sertlesinceye kadar tutun.
- Bir tabagin icine kucuk kucuk dogradiginiz, kozlenmis biberleri, yesil soganlari koyun, beyaz peynir, misir ve cevizide ilave edip harmanlayin.
- Kuruttugunuz yufkalarin iclerini bosaltip, hazirladiginiz harctan doldurun..
- Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder