

Levregi aluminyum folyoda tek tek yapacaktim, ugrasmak istemeyince hadi firin tepsisinde toplu atayim dedim, gercekten cok lezzetli bir balik oldu :)))
Malzemeler:
- levrek baligi
- kuru sogan
- patates
- domates
- sarimsak
- maydanoz, dere otu
- Biberiye, limon kekigi
- limon dilimleri
- zeytinyagi, tuz
Yapilisi:
- Oncelikle baliklarin pullarini bicak yardimiyla siyirarak temizledim, yikadim
- Buyuk bir kabin icinde, zeytinyagi, bol sarimsak rendesi, tuz,ile marine ettim..
- Tepsinin altini hafif yaglayip, 2 domatesi gup kup dograyip altina yaydim..
- Bir kuru sogani halka halka dograyip tepsiye yaydim,
- Patatesleride soyup yikadiktan sonra uzun dograyip birazini tepsinin altina dizdim, baliklari yerlestirdim...
- Kalan domates, patates ve soganlari baliklarin icine ve etrafina yaydim...
- Maydanoz, dereotunu ince kiyip tepsiye ekledim.
- .Baliklari biraz daha tuzladiktan sonra,Taze aldigim biberiye ve limon kekigini de serpistirdim.. (Bu ikiliye bayiliyorum baliga cok yakisiyor)
- Limon dilimlerinide serpistirdikten sonra tepsinin ustunu aluminyum folyo ile kapatip bir saat dinlendirdim..!70C firinda patatesler pisinceye kadar pisirdikten sonra servise hazirdi :)))
çok iştah açıcı gercekten.
YanıtlaSilellerinize sağlık.
sevgiler