14 Ekim 2010 Perşembe

TEL SEHRIYELI TAVUKLU SALATA



Bu salata tarifimi sevgili Aynur hanim icin yayinliyorum.. Facebook sayfamdaki takipcilerimden kendisi. Boyle bir tarifim olup olmadigini sormustu. Iyiki sormus, enfesdi :P
Daha once pek cok kez yapip resimleyememistim. Simdide aksam isiginda cok net gorunmesede, hem gorunus hemde lezzet olarak cok guzel bir salata bana gore.. Denemekde fayda var dediklerimden :))

MALZEMELER
  • Yarim tavuk gogsu
  • 1.5 su bardagi tel sehriye...
  • Yarim bag taze sogan (kucuk dogranacak),
  • 7-8 Manatar Biraz dereotu,
  • Biraz maydonoz,
  • 5-6 kozlenmis kirmizi biber(kup kup dogranmis),
  • Salatalik tursusu ( kup kup dogranmis),
  • Misir
  • Sosi icin: Zeytinyagi, nar eksisi, tuz, ve limon suyu

YAPILISI: Yarim tavuk gogsunu haslayin, soguduktan sonra kucuk kucuk didikleyin.1.5 su bardagi tel sehriyeyi sivi yagda rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Icine 1 su bardagi tavuk suyunu koyun ve pilav gibi pisirin, demlensin.Taze sogani kucuk kucuk dograyin, Manatari birkac damla limon suyu ekleyerek haslayinDereotunu, maydonozu, kozlenmis kirmizi biberi, tursuyu dograyin, misir tavuk ve tel sehriye ile karıstirin. Zeytinyagi, nar eksisi, tuz, ve az limon suyu ile hazirladiginiz sosu da ekleyin, karistirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder