17 Aralık 2010 Cuma

CUPCAKES





Burda okullarin yari yil tatiline girmesi sebebiyle kizimin bu hafta disco ve partisi vardi. Parti icin ogretmeni herkesten birseyler getirmesini istemis, bize gelen mektupta "pasta" istendigini gorunce "herkes mi pasta goturecek" diye sordum kizima. "hayir annecim ben pasta goturucem, bazisi tabak, catal, bardak , cips filan getirecek dedi, yani anlasilacagi uzre kucuk hanim "pastayi annem yapar" demis :D

Sinif mevcuduna gore cupcake hazirlama fikri daha akillica geldi bana ve bir gece onceden cupcake`leri hazirladim. biraz sirinlik katmasi icinde kucuk figurler calistim.. :)

Tabi evdeki hesap okula uymamis. Iki sinif birlesmis parti kutlamasi icin, hal boyle olunca bizim cupcakeler cocuklara yetmemis :) Ogretmenler bir yarisma duzenleyerek kazananlara vermekte bulmus careyi.. Ben biraz uzuldum bu duruma, eger bilseydim daha fazla yapardim tabi, neyse bir dahaki sefere artik...
Kizim da canla basla calisip bir cupcakei almaya hak kazanmis :D
Resimleri ekliyorum sizlerede fikir vermesi acisindan :)

16 Aralık 2010 Perşembe

BEN10 DOGUM GUNU PASTASI


Bu aralar biraz ara verdim pasta borek isine. Bu durumun icinde bulundugumuz mevsimle alakasi var mi bilemiyorum ama, kI$ aylarini sevemedim gitti. Hep huzun rehavet coker ustume nedense. Bunun sebebi belkide bir yaz cocugu olmamdan kaynaklaniyordur :) Mumkun olsa hep yaz olsun istiyorum :D

Ben10` li yaptigim bilmem kacinci pastam oldu bu.. Daha oncekiler hep birebir aynisi oldugu icin ekleme geregi duymadim. Bu pastada ufak tefek degisiklikler yaptim, fena da olmadi hani!

Sevgili Deniz`in en sevdigi cizgi film kahramani Ben10`mis :)) Okulda arkadaslariyla ve cok guzel bir partiyle yeni yasini kutladilar.. Bende Saglikli, mutlu, sans dolu bir omur diliyorum kendisine:)

7 Aralık 2010 Salı

Ressam Pastasi






Gecen pazar gunu tatli yegenim Beril'in 10. dogum gunuydu. Gecen sene onun icin Tweety ve Sylvester li bir pasta yapmistim. Makinadan resimleri laptop`a aktarirken bir aksilik oldu ve butun resimler SD kartin icinden siliniverdi . O gune ait tum resimlerde yok oldu tabi.. Bu defa isimi garantiye alip hemen kaydettim :)
Resim yapmayi sevdiginden, ve bunun egitimini de alirken yapilabilecek en guzel pasta boyayla, paletle, fircayla ilgili bir sey olmaliydi. Yaptigim pastayi gorunce cok hosuna gitti, cok mutlu oldu. Onun mutlulugu benim mutlulugum demekti tabi :)
Nice mutlu,saglikli, basari ve sans dolu upuzun bir omru olsun guzelimin :)

Yufkali kuplarda kozlenmis kirmizi biber salatasi


Hafta sonu yaptigim bir salata denemesi ile karsinizdayim. :) Aperatifler arasina girebilecek ,goruntusu hos tadi da guzel bir tarif.. Misafirlerinize farkli seyler ikram etmekten hoslaniyorsaniz deneyin derim.. :) Disininin benzer bir halini dergide gormustum ama ici tamamen uydurmasyon :)

Gerekli Malzemeler(hepsi goz karari oldu)
  • 1 adet yufka
  • konserve misir
  • beyaz peynir
  • az miktarda kirilmis ceviz
  • 2 kozlenmis kirmizi biber
  • 2 dal yesil sogan
  1. Yufkayi kucuk kareler seklinde kesin
  2. Asagidaki resimde goruldugu gibi kucuk derin kaplara koyup iclerine agirlik yapmasi acisindan kuru nohut ile doldurun. kahve fincanlari da kullanabilirsiniz.
  3. Onceden isittiginiz 180C firinda yufkalari kizarip sertlesinceye kadar tutun.
  4. Bir tabagin icine kucuk kucuk dogradiginiz, kozlenmis biberleri, yesil soganlari koyun, beyaz peynir, misir ve cevizide ilave edip harmanlayin.
  5. Kuruttugunuz yufkalarin iclerini bosaltip, hazirladiginiz harctan doldurun..
  6. Afiyet olsun :)

1 Aralık 2010 Çarşamba

LV CANTA PASTAM



Hafta sonu yaptigim diger bir pastada tatli arkadasim Deniz`in dunyalar guzeli kizi Beste icindi.. :) 17 yasini doldurdu.. Bunun icinde ozel bir pasta olmasini istedi Denizde.. :)) Ici bolllll cikolatali krema ve damla cikolatali bir pastaydi :)))Canim Beste`m kendin kadar guzel bir omur yasamani diliyorum, sansinda bahtinda acik olsun.. Yuzunden gulucukler hic eksik olmasin.. :)

ARABALI PASTA


Gecen hafta sonu cok tatli, bir minik icin yaptim arabali pastayi. Iik yas gununu cok guzel bir mekanda sevdikleriyle kutladilar.. Babasinin ozel istegiydi pastasida :)) Dunyalar tatlisi minik Cinar`a ailesiyle, sevdikleriyle yasayacagi, saglikli, mutlu basari dolu, bir omur diliyorum. Allah sansini hep acik etsin :))