27 Şubat 2009 Cuma

MANTAR KURABIYE






Mantar gorunuslu bu sik kurabiyeyi "Oktay usta ile cay saati" kitabindan aldim.. Bugun bir arkadas davetine giderken yapip goturdum, bir tane bile kalmadi :-D Ben de cok begendim dogrusu..



MALZEMELER:
  • 220 gr tereyagi (Oktay usta bir paket margarin kullanmis)
  • 2 su bardagi (2 cups) un
  • 2 su bardagi (2 cups) misir nisastasi (Oktay usta bugday nisastasi kullanmis)
  • 1 paket vanilya
  • Yarim paket kabartma tozu
  • 1 su bardagi (1 cup) pudra sekeri
  • 1 su bardagindan az sivi yag (3\4cup)
  • 1 tatli kasigi kakao
  1. Bir kabin icine iyice yumusamis tereyagini koyun, elinizle sikarak biraz daha yumusatin.
  2. Uzerine unu, nisastayi, kabartma tozunu, pudra sekerini, vanilyayi ekleyip yogurun.
  3. sivi yagini da azar azar ilave edin, hamurunuz kulak memesi kivaminda bir hamur halini alinca eger artan sivi yaginiz varsa koymayin.. Un ilavesi gerekirse az daha ekleyebilirsiniz, bana gerekmedi kulak memesi kivaminda bir hamurum oldu.
  4. Hamurdan ceviz buyuklugunde toplar elde edip firin tepsisine araliklarla dizin ( hamurun azicik yayilma payini unutmayin)
  5. Huni veya $anti sIkma torbasinin sIkma aparatlarindan birinin arkasini once kakaoya sonra da yuvarlak hamurlarin ortasina batirip cikartin. (yukardaki resimde goruldugu gibi)
  6. onceden isittiginiz 180 C firinda 20-25 dakika kadar pisirin..

22 Şubat 2009 Pazar

KEKIKLI SALATA





Gecenlerde kendi kesfim olan bir salatayi sizinle paylasmak istedim. Cok guzel oldugunun yine garantisini verebilirim.. Sizinde sofralarinizi suslemesi dilegiyle :-)

MALZEMELER:

  • Marul salata
  • kirmizi lahana
  • taze nane
  • Misir
  • Domates
  • Zeytin
  • Beyaz peynir

Sos icin:

  • bol kekik
  • Limon suyu
  • Zeytin yagi
  • tuz

Marul yapraklarini elinizle kopartarak dograyin. Diger malzemeleri de dograyin ve ekleyin.. Hepsini karistirin.. Kekik,limon tuz ve zeytin yagini karistirip sosu hazirlayin. Sosu da salataya ekleyin.. Afiyetle yiyin.. :-)

19 Şubat 2009 Perşembe

CILEKLI TART




Annem ve agabeyim icin yaptigim cilekli tarti da ekleyeyim.. Hafif kolay bir tarif daha :-)

Tart hamuru icin:

  • 1,5 cup (1,5 su bardagi) un
  • 1\2 cup (yarim su bardagi) pudra sekeri
  • 1 cay kasigi tuz
  • 9 corba kasigi tuzsuz tereyagi (yaklasik 120 gr kadar) cok soguk olacak
  • 1 yumurta
  1. Tart hamurunun yapilisi;Buyuk robotunuz varsa unu , pudra sekerini ve parcalara ayirdiginiz soguk yagi ekleyip, robotu calistirin,

  2. Malzeme iyice karisinca robotu durdurun..Ben yagi bicakla kucuk parcalar halinde kesip, un ve pudra sekeri ile iyice yogurdum.. Yumurta sarisi ve tuzu da ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yogurdum.. Hamur icin biraz daha un eklemeniz gerekebilir..

  3. Biraz kirilgan bir hamur olacak :-)Strec filme sararak buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirin...

  4. Un serptiginiz tezgaha hamuru koyun ve dikkatlice tart kalibinizin ebatlarinda acin.. Kalibi onceden yaglayin (benim tart kalibim yapismaz malzemeden oldugu icin kolayca cikti)

  5. Hamuru tart kalibina koyarken merdaneye sarili olarak gotururseniz daha kolay olacaktir.. Kalibin icini hamur ile doseyip, altina catali batirarak pek cok delik acin.. Bunun sebebi tartin kabarmamasi icindir :-)

  6. Firina koymadan once uzerini aluminyum folyo ile kapatin, oyle firinlayin.. Pismesine 15 dk kala folyoyu kaldirarak firinlayin..Onceden isittiginiz 180c lik firinda alti kizarana kadar pisirin...Tart soguyana kadar kremayi hazirayin...

Kremasi icin

  • 2 su bardagi (2 cup) sut kremasi
  • 3 Turk kahve fincani pudra sekeri
  • 1 paket vanilya
  • Varsa 1 yemek kasigi cilek aromasi
  1. Kremayi cukur bir kaba koyun,
  2. pudra sekerini, vanilyayi ve varsa cilek aromasini ekleyip mikser ile once orta seviyede sonrada yuksek seviyede iyice katilasincaya kadar cirpin...
  3. Krem santi kivamina gelecek.. (isterseniz hazir krem santi kullanin)

Suslemek icin:

  1. Cilek dilimleri
  2. Joleniz varsa jole de hazirlayip kaplarsaniz, cileklerin rengi solmayacaktir, canli kalacaktir...
  3. Soguyan tartin icine kremayi yayin
  4. Uzerine cilek dilimlerini sekilli olarak dizin
  5. En ustune de joleyi tarife gore hazirlayip dokun..

Afiyet Olsun ...

YOGURTLU KIRMIZI PANCAR SALATASI



Bloguma bayagi bir ara verdim bugunlerde.. Sizleri ihmal ettim biliyorum ama telasim vardi, biricik agabeyim ve annecigim ziyaretimize geldiler... Onlarla her ani dolu dolu yasamak, hasret gidermekle zamanin nasil gectigini anlamadim bile.. Beni affedersiniz dimi :-D
Annecigimin yaptigi bir salatayi hemen sizlerle paylasayim, yogurtlu kirmizi pancar salatasi... Resmini cektikten bir sure sonra salatanin rengi daha da hos bir hal aldi :-) Tadi da cok guzeldi, ben ilk kez denedim ama cok sevdim.. Umarim sizlerde begenirsiniz :-)

Gecelim tarife:

MALZEMELER:
  • 5 yada 6 top kirmizi pancar
  • 1 kase yogurt
  • 1 dis sarimsak
  • tuz
  1. Pancarlari iyice yikayip kabuklarini soyun,
  2. Tencereye pancarlarin haslanacagi kadar su koyup pisirin..
  3. Pistikden sonra kup kup dograyin
  4. Yogurda sarmisagi dovup ekleyin, tuzunuda ilave ttikten sonra kup kup dogradiginiz pancarlarida koyup karistirin..
  5. Sevis yapmadan once buzdolabinda sogutun..
  6. Afiyet olsun :-)

9 Şubat 2009 Pazartesi

WINNIE THE POOH PASTA









Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Bir sure blogumdan uzak kalmak zorunda kaldim. Internet baglantim yoktu, neyseki cok uzamadan halloldu :-)))
Bu arada bir Hosgeldin bebek partisi icin pasta yaptim... Sonradan aldigim duyumlara gore hem gorunusu hemde lezzeti tam puan almis.. Bu beni cok mutlu etti tabi, bu mutlulugumu da sizinle paylasmadan edemeyecegim :-) Pastanin kutusunu da kendim yaptim.. Cok $Ik oldu dogrusu :-)
Pastanin icerigi diger yaptiklarim ile ayni... Tekrar yazmayacagim, ama sizin akliniza takilan bir soru olursa cevaplamaya hazirim :-)
Hepinize mutlu umut dolu gunler diliyorum :-)